Gyalogtúrán a Lorántffy

A Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola közössége idén is csatlakozott a gyalogló világnaphoz, az osztályok október 21-én vettek részt a városnéző sétán.

gyalogt1_500

A felsősök templomtúrája Felsőjózsára vezetett, a katolikus templom után a református templomot is meglátogatták mielőtt visszatértek az iskolába.

A kisebbek az alsójózsai erdőt érintve érkeztek meg a Józsai Közösségi Házba, ahol megnézték Buglyó Péter kádár népi iparművész jubileumi kiállítását. A hosszú úton együtt gyalogoltak iskolások, pedagógusok és szülők, az iskolából való kiszakadás kellemes beszélgetésekre adott alkalmat. A Józsapark mögötti játszótéren kedvükre játszhattak, előkerült a hátizsákokból az elemózsia is.

A Zelemér túráról a kedvezőtlen időjárás miatt sajnos le kellett mondani, ám helyette a városi séta is örömet okozott. A cél megvalósult, a gyerekek jó levegőn voltak, mozgással tettek valamit az egészségük megőrzése érdekében.

Október a világ gyalogló hónapja 1992-óta. Azóta minden kontinensen, több mint hatvan országban - 1999-től Magyarországon is - rendeznek ilyen napot ebben a hónapban.

gyalogt2_500