Józsai a legfiatalabb magyar bajnok fogathajtó!

Soltész Márkó abban a szerencsés helyzetben van, hogy kicsi kora óta lovak közt tölti az életét. A családnak van lovas tanyája Józsa határában, ahol a gyönyörű Lipicai lovak mellett wels pónik is vannak.

Először csak hobbi szinten érdeklődött a fogathajtás iránt, aztán 2012-ben benevezett az első versenyére. Annyira magával ragadta a lovak szeretete és a fogathajtó versenyek hangulata, hogy 2014 augusztusában C-kategóriás vizsgát tett, így lett ő 12 évesen Hajdú-Bihar Megye legfiatalabb C-kategóriás hajtója. Innen pedig már egyenes út vezetett és lett a 2014-2015 évi Fedeles Országos Bajnokság magyar bajnoka. Erre a versenyre az ország minden pontjáról neveznek és Márkó ebben a kategóriában (kettes póni fogathajtás) felnőttekkel együtt versenyzett. Ez nem kis teljesítmény, hiszen ez a sportág közel sem veszélytelen.

mrk_480 

Márkót távlati terveiről kérdeztük:

Soltész Márkó: Legközelebb május 17-én, Napkoron lesz egy kisebb verseny, most erre készülök, sokat szeretnék még gyakorolni addig. Édesapám a román válogatott színeiben versenyzik A kategóriás hajtóként, szeretnék én is a nyomdokaiba lépni. Szerencsés vagyok, adottak a lehetőségek, így sokat gyakorolhatok. Egy ilyen versenyen a bírák munkája is nagyon érdekes, így az sem kizárt, hogy később ezzel is szívesen foglalkoznék.

Gratulálunk az eddig elért szép eredményeidhez, és a további sok sikert kívánunk neked!