Tehetségnap és mûhelykonferencia a Gönczy Tehetségpontban

A Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsa immár negyedik éve rendez tehetségnapot az iskolában folyó munka szélesebb szakmai- társadalmi környezetének bemutatására. Az idei évben nem csupán tehetségnapot rendeztek, hanem az országos programsorozathoz kapcsolódva Bartók Béla születésnapjától kezdődően: március 25-től április 25-ig Tehetséghónapot.

A nyitott hónap egy Szülői klubbal indult "Tehetséges a gyermekem." címmel. A klubban a Debreceni és a Miskolci Egyetem pszichológusa, tehetségfejlesztő szakemberei tartottak előadást az érdeklődő szülőknek -Sarka Ferenc, Kormos Dénes, Mező Ferenc -, Agárdiné Burger Angéla igazgatónő bemutatta a Gönczy Akkreditált Kiváló Tehetségpont tevékenységeit.

tehetsegnap1_450

Az ezt követő hetekben "Nyitva van az aranykapu" címmel a Tehetségműhelyek folyamatos bemutatkozása, nyitott programjai következtek mind a szülők, illete a mentoráló intézményi program részeként más iskolák érdeklődő pedagógusainak.

A Tehetséghónap záró rendezvénye a "Szórd szét kincseid..." Tehetségnap és Műhelykonferencia volt április 23-án, ahol három megyéből és a fővárosból érkezve közel száz pedagógus tanácskozott. A plenáris résznek a Józsai Közösségi Ház adott otthont, a műhelykonferencia az iskolában zajlott. A résztvevőket Komolay Szabolcs Alpolgármester Úr, a KLIK képviseletében Karika Rozália köszöntötte. A szakmai nap az egész napos iskola tehetséggondozási lehetőségeit járta körül. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmberei bemutatták azokat az új oktatási tartalmakat, amelynek létrehozásában a Gönczy Pál Általános Iskola az OFI Bázisiskolájaként immár két éve együtt dolgozik. Az OFI honlapján hamarosan elérhetőek lesznek a kidolgozott programok, melyből az ország valamennyi általános iskolája választhat, és beillesztheti saját nevelési-oktatási programjába.

tehetsegnap2_450

A műhelymunka során az érdeklődő szakmai közönség első kézből kapott információkat az OFI projektvezetőitől. Délután a Gönczys pedagógusok által tartott bemutató foglalkozásokon pedig a gyakorlatban lehetett ismerkedni az alkalmazott új módszerekkel és tartalmakkal. Nagy boldogság volt látni-hallani a nap folyamán előadóként bemutatkozó tehetséges gönczys diákokat projektekben, zenében, táncban. Élményszámba ment Halasi-Kovács Anna 1. a osztályos tanulónak a búbos bankáról tartott prezentációja, csakúgy, mint a Rózsavölgyi Gyermekkertben mindenkit ámulatba ejtő gönczys lovas bemutató Lóska Eszter irányításával.

tehetsegnap3_500

További képek a Galériában vagy katt ide.