Tánc Világnapja

Idén negyedik alkalommal rendeztek Gálaműsort a Tánc Világnapja alkalmából a Józsai Közösségi Ház Színháztermében. Évek óta egyre több látogatót vonz ez a program. Most sem volt ez másképp, a Színházteremben egy gombostűt sem lehetett elejteni.

Április 29-én a világ minden táján, a világ összes fajta táncát megünneplik mióta az UNESCO tagszervezete a Nemzetközi Táncbizottság kinevezte 1982-ben ezt a napot világnapnak.

 tanc1_450

A Tánc Világnapja alkalmából a Józsai Közösségi Ház Mini mazsorett csoportja, Csillag csoportja és Muskétások csoportja mutatta be produkcióját Nagy Herbák Ágnes vezényletével. Holecska Anita Cukorfalatkák, Fantasztikus Csajok, Amerika csillagai, Junior lányformáció csoportjai és párosai: Halász Gergő - Székely Eszter, Simon Dominik - Kiss Dominika, Tóth Panna Kamilla – Kecskés Bence pedig akrobatikus rock and roll-t táncoltak. A Ritmus Mozgásművészeti Stúdió is felsorakoztatta csoportjait, tanáruk Lévai Kiss Enikő. Puskás László Kökény és Nagykökény csoportjától Szilágysági táncokat, az Aprócska csoportjától Somogyi táncokat, Kiskökény csoportjától pedig Sárközi táncokat láthattunk. Rábaközi táncokat a Csicsergő néptánc csoport adott elő, őket Opre Dóra és Faragó Viktória készítette fel.

 tanc2_450

Mindnyájuk különleges koreográfiákkal készültek erre a napra. Volt tánc, vígság, boldogság…mert, "ha táncolsz élsz, ... ha élsz táncolsz".

tanc4_450

További képek a Galériában vagy katt ide.