Vár a Lorántffy - iskolába hívogató

Ökoiskolánk Debrecen külvárosi részén, Alsójózsán működik kiemelkedő természeti adottságok között. Tágas, parkosított udvaraink esztétikusak és biztonságosak.

A fajátszótér, a Tócó élővilágát szemléltető biotóp tó és a műfüves futballpálya számos lehetőséget kínál tanulóink egészséges szellemi és fizikai fejlődéséhez. 2011 nyarán az intézményünk megkapta a "Tiszta udvar, rendes ház" címet. Pedagógusaink törekvése az, hogy diákjaink amellett, hogy megalapozott ismeretekre tesznek szert, jól is érezzék magukat a családias iskolában. A gyermekközpontú oktatás és nevelés segíti a reális önkép és az egészséges jövőkép kialakítását. A Lorántffy iskola tanulói a középiskolákban a tanulmányaikat szilárd alapokra építve tudják folytatni.

Lor__ntfyZsu__ltIsk

Az anyanyelvi oktatás a hagyományos szótagoló módszerre épül. Az alsó tagozatban az Apáczai Tankönyvkiadó könyveit használjuk. Az idegen nyelv tanulását első osztálytól kezdik tanulóink, az angol és német nyelv közül választhatnak. Hetedik osztálytól második idegen nyelv tanulásának a lehetősége is adott. Az informatikát harmadik osztálytól sajátítják el a gyerekek. A korszerű oktatást számítástechnika szaktanterem, nyelvi labor, valamint minden tanteremben interaktív tábla segíti. Kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást. Városi, megyei és országos versenyeken is dobogós helyezést érnek el tanulóink. Diákjaink fejlődését logopédus, fejlesztőpedagógus és iskolapszichológus is segíti. A délutáni foglalkozásokon a másnapi felkészülés mellett változatos szabadidős tevékenységek várják a gyerekeket: a néptánc, a Bozsik programos futball, a zeneoktatás, a kézműves foglalkozások, a bábozás és a sportvetélkedők mellett számos szakkörben gyarapíthatják az ismereteiket. Ügyeletet reggel 6:30-tól délután 17:30-ig biztosítunk. Az ebédet két menü közül választhatják tanulóink.