Karácsonyra hangolódó - adventi hírek a Lorántffyból

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola a karácsony közeledtével minden évben csatlakozik valamelyik jótékonysági rendezvényhez. Az "adni jó" érzés megtapasztalásával a gyerekek is gazdagabbak lesznek, hiszen a szociális érzékenységük fejlődése szempontjából nagy szerepe van az önzetlen jócselekedetek effajta gyakorlásának.

Idén több gyűjtéshez is csatlakozott az intézmény. Az egyik a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet kezdeményezésére életre hívott"Kék vödör" akció. Az elmúlt évben a hasonló gyűjtés során országszerte mintegy 2300 edényt töltöttek meg az adományozók, ebből több mint 700-at a debreceni oktatási intézmények. Aki támogatná a rászorulókat támogatására, az december 19-ig teheti azt meg. A szervezők tartós élelmiszereket várnak az adományozóktól: cukrot, étolajat, konzervet, édességet, stb.

Lor__ntfyZsu__ltIsk

A másik akció célzottan a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete részére szervezett debreceni csokigyűjtő akció. Ez utóbbit  a Debreceni Kőr Dáma Egyesület, a Colorplay és a Polgárőrség együttesen szervezi. A jótékonysági program célja, hogy minél több nehéz sorsú gyermek ünnepe legyen boldogabb.

Az iskolában az ünnepi készülődés során a tavalyi év nagy sikerét továbbfolytatva az év utolsó hónapjában Lorántffy tallérokat gyűjtenek a gyerekek. Az érméket a tanórákon lehet kiérdemelni a pedagógusoktól és az utolsó héten lehet majd elkölteni az "adok-veszek" bolhapiacon.

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános iskola tantestülete ezúton kíván áldott, békés ünnepet minden mostani és egykori diákjának és családjaiknak.