Városi tanévnyitó a Lorántffyban

A 2014/2015-ös városi tanévnyitót Alsójózsán, a Lorántffy Zsuzsanna Általános iskolában tartották szeptember 1-jén. A debreceni Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kezelésében lévő iskolákban összesen közel 28500 diáknak kezdődött el az iskola. Az elsősök száma ebből 1564.

lori1_500

Kósa Lajos polgármester szerint a gyerekek hozzáállása jó, tehát az intézményfenntartóknak, a tanároknak, és a Minisztériumnak a feladata, hogy megszerettessék a tanulókkal az iskolát. 6 évesen még várják a gyerekek az iskolakezdést, 16 évesen pedig már inkább a szünidőre gondolnak a diákok – ezt a példát hozta fel Kósa Lajos, ami megnyitón is beigazolódott.

lori2_500

Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerület vezetője hangsúlyozta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ debreceni tankerülete minden feltételt igyekszik biztosítani gyermekeink számára ahhoz, hogy kibontakoztathassák a képességeiket.

lori3_500

Danku Attila intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy az iskola egyre növekvő népszerűségének eredményeként 225 tanuló - közülük két első osztályban negyvennégy első osztályos kisdiák - kezdte meg szeptember elsején a tanulmányait a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában. A nyár folyamán az oktatási intézményben számos felújítást végeztek, többek között parkettacsiszolás, festés, mázolás tette szebbé a nagy múltú iskolát. Két évfolyamon új padokba ülhetnek immár a gyerekek, és minden osztály interaktív táblával rendelkezik. A nyár elején tizenöt, majd augusztus végén újabb tizenhat modern számítógéppel lett gazdagabb az iskola. Az ősz folyamán elkészül a Lorántffy új tálalókonyhája és étkezője is a Józsakert utcán. A gyerekek idén is több mint tíz tehetséggondozó tanórán kívüli lehetőség közül választhatnak majd kedvük szerint.

További képek a Galériában vagy katt IDE.