Vízvezeték felújítás a Bocskai utcán

Több olvasónk jelezte felénk, hogy mind a gyalogos, mind kerékpáros közlekedés ellehetetlenült a Bocskai utcán, amióta a vízmű munkálatokat végez. Érdeklődtünk a Debreceni Vízmű Zrt-nél, ahol az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Debrecen-Józsa városrészen a Bocskai utcában 1966-ban épült a közüzemű ivóvízvezeték, NA 100-as átmérővel, vékonyfalú azbesztcement csőből. Az elmúlt, közel 50 év alatt a vízvezeték anyaga elavult, elöregedett, azon egyre több meghibásodás, csőtörés fordult elő. Az időközben megépült üzletközpont és a lakosság számának a bővülése is indokolta a vízvezeték rekonstrukciót.

tfelbontas_450

A rekonstrukciót (új vízvezeték építés) korszerű polietilén (PE) anyagú csővezeték alkalmazásával hajtjuk végre, Æ160-as méretben.  A kapacitásbővítéssel elérhető az üzletközpont tűzivízellátás biztonságának növelése és a lakosság víznyomás panaszainak a megszüntetése is.

A kivitelezést a Debreceni Vízmű Zrt. leányvállalata, a DEVÍZÉP Kft. szakemberei végzik. Az építésvezető neve: Sindel György, telefonszáma a szerkesztőségünkben. A rekonstrukció alkalmával átépítésre kerül 1030 folyóméter hosszúságú víz gerincvezeték, 62 db házi bekötés, a Tócó és a vasút alatti átvezetés is.

A kivitelezést a szerződésben 4 szakaszra bontottuk, a 2014. március 17-i munkakezdést követően a munkálatok a tervezett ütem szerint haladnak. A 35-ös számú főút és a vasút közötti területen felbontott burkolatokat 2014. június 30-ig helyreállítják. A kerékpárút helyreállítása teljes szélességben történik. A kivitelezési munkák befejezési határideje: 2014. július 31.

A munkavégzés a burkolatok (kerékpárút és úttest) felbontásával, forgalom korlátozásával, időszakos vízhiánnyal jár, amelynek szíves megértését kérjük a Tisztelt Lakosságtól. A vízhiányról a kivitelező szórólapon és hangosbemondón keresztül tájékoztatja az érintett fogyasztókat. A munkával kapcsolatosan további információ a Debreceni Vízmű Zrt. honlapján (www.debreceni-vizmu.hu) érhető el.