Könyvajánló

Az Idődetektívek legújabb kötetét ajánljuk olvasásra ezen a héten a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig egy romantikus olvasmányt. A könyvek kölcsönözhetők a józsai könyvtárból.

Fabian Lenk: Hannibál, az elefántok ura (Idődetektívek sorozat)

Az Idődetektívek legújabb kötetében a három jó barát: Julian, Kim és Leon az állatkertben járnak. Wellenberg Irma biológia tanárnő magyaráz nekik az elefántokról, amikor megemlíti, hogy az afrikai elefántbikákat egykoron harcra is használták. A leghíresebb példa erre a második pun háború, amelyben Hannibál, a zseniális hadvezér az Alpokon is átkelt harminckét harci elefántjával, hogy lecsapjon a Római Birodalomra. De vajon miként jutottak át a nem éppen könnyű állatok a magashegység csipkézett gerincein? A kérdés nem hagyja nyugodni a gyerekeket, így ismét a könyvtárba mennek, hogy jobban utána nézzenek a történetnek. Amint megtudják, hol is keltek át pontosan az Alpokon (a Col de Montgenvre-hágón), el is indulnak az időgéppel, hogy maguk is szemtanúi legyenek az eseményeknek. És hogy kinyomozzák, vajon valójában Hannibál féltékeny, hataloméhes testvére akarta-e megöletni a híres hadvezért... A fekete-fehér rajzokkal kísért mesekönyvet ezúttal is történelmi jegyzet és szószedet zárja.

 hannibl_297

 

 

Kate Jacobs: Tű, fonal, Róma

Ritkásabban, de működik a nemrég felújított, New York-i Walker és lánya fonalboltban működő kötőklub, mely alapfunkcióján túl az odajárók baráti társasága is egyben. Tagjaival azonban sok mindent történt az előző kötet óta, vagyis öt év alatt. Georgie vállalkozása egyre sikeresebb, a tizennyolc éves Dakota már főiskolára jár, felfedezi az első szerelmet, és elege van abból, hogy mások mondják meg neki, mihez kezdjen az életével. Darwin és Dan nevű férje készül a gyerek érkezésére, Catherine megterhelő válása után szeretné rendbe hozni az életét, Lucie, aki egyedül neveli kislányát, komoly családi problémákkal küzd, Anita pedig lassan hozzámegy szerelméhez, Martyhoz. Egymásra természetesen mindenben számíthatnak, és a nagy lelki eszmecserékhez mi szolgálhatna jobb díszletül, mint Velence és az "örök város", Róma?... Romantikus kikapcsolódásra vágyó női olvasók figyelmébe ajánljuk.

 t369fonal_289