Comenius Nap a Lorántffyban

A Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola még 2012-ben eredményesen pályázott az Európai Unió Comenius Iskolai együttműködések programjában, melynek célja, hogy elősegítse az európai iskolák közötti együttműködést, a különböző népek és kulturák közeledését, segítse a nyelvtanulást.

comenius1_450

"A folklór szerepe a nemzeti hagyományok ápolásában" - című pályázat 2012-től adott különböző,változatos feladatot az iskola tanulóinak és tanárainak. A projekt megvalósításában 3 nemzet iskolásai vesznek részt. Iskolánkban megalakult a Comenius munkacsoport, mely hetente több alkalommal gyűlt össze és dolgozott az aktuális feladatokon. A közvetlen munkát Tabajdi Éva projektmenedzser irányítja, s igyekszik minél több diákot bevonni a kutató munkába. Az idei tanévben konkrét feladatként kaptuk, hogy bemutató cikket készítsünk a régi ismerkedési, párválasztási szokásokról, a különböző tájegységek népviseletéről, népi hangszerekről.

 comenius2_450

Iskolánkban a projekt félidejében Comenius-napot szerveztünk, amelyen bemutattuk az eddig elvégzett munkát, megismertettük valamennyi tanulóval az elkészített produktomot, s megnéztük a spanyol és ciprusi társiskolák videoüzenetben elküldött népszokásait is. A bemutató során a felsős diákok nem csupán a talpraesett előadásmódjukról adtak tanúbizonyságot, hanem a nyelvtudásukról is, hiszen a hetedikes és nyolcadikos gyerekek már aktív szerepet vállalnak a külföldi oktatási intézményekkel zajló kommunikációs folyamatban.

 comenius3_450

További képek a Galériában vagy katt ide.

Az idei tanév-egyben a project zárása is- egy hagyományos, a régi népszokásokat felelevenítő programmal fog májusban zárulni, amelyen spanyol és ciprusi partnereink is részt vesznek.

 Danku Attila
igazgató