Könyvajánló

Fontos "életleckéket" ajánlunk ezen a héten a felnőtt olvasók figyelmébe. A gyerekeknek pedig egy új mesesorozatot ajánlunk. A könyvek kölcsönözhetők a józsai könyvtárból.

Rob Parsons: Szánj időt a családodra!

Az alapvető változást hozó döntések sokszor nem igényelnek sok időt, inkább szívből jövő elhatározást. A szerző arra biztat, hogy - állítása szerint mindössze egy óra alatt átolvasható - kötete segítségével lépjünk meg egy ilyen elhatározást: tíz olyan érvet hoz fel és fejt ki röviden, amelyek segítenek feloldani a munka és a családi élet közötti örökös dilemmát. A felsorolt, példaértékű anekdotákkal színesített "életleckék" között olyanokat találunk, mint az idő odaszánása családra, beszélgetésre, a bátorítás fontossága, az önálló döntések és az elengedés fontossága, a konfliktuskezelés, a hagyományok beépítése életünkbe, a szeretet szinten tartása és kiterjesztése bővebb körben stb. A sok gyakorlati jó tanácsot tartalmazó írás az életvezetési könyvek iránt érdeklődő olvasók figyelmére számíthat.

 sznjid337t_305

 

Roberto Pavanello: Bat Pat/ Éjféli boszorkányok

Az új mesekönyvsorozat szerzője és egyben mesélője Pat Bat, egy "sapiens denevér", aki tud beszélni, olvasni, sőt még írni is. Szenvedélye a mindenféle rémisztő történetek, bár személyes vallomása szerint "nagy paragép". A kedves és igencsak toleráns Silver család padlásán éldegél, legjobb barátai a család három csemetéje, a nyolcéves Rebecca (a pókok, kígyók és egerek nagy szerelmese), a kilencéves, nagy étkű Leo és a tízéves okostojás, Martin. A négy szereplő rendre borzongató, ugyanakkor mulatságos és természetesen happy enddel végződő kalandokba keveredik, amelyekről Bat Pat élvezettel számol be. Az éjféli boszorkányok némiképp a Hófehérke és a hét törpe és más mesék persziflázsa, amelyben mérgezett almák, boszorkányok, varangyok is felbukkannak, de persze nem a megszokott formában... A könnyed, vidám történetet színes rajzok illusztrálják, az olvasni tanuló kisiskolásoknak ajánlható.

jfli_261