Elõrelátó gondoskodás - 2. fejezet

A Józsa újság előző számában ígértekhez híven, folytatódik a Burai Tamással készített biztosítással kapcsolatos cikksorozat. Ebben az írásban az előző számban megkezdett életbiztosítási cikk folytatását olvashatják.

Józsa: Milyen életbiztosításra van szüksége az embereknek?

Burai Tamás: Erre nagyon egyszerű és nagyon nehéz is választ adni, hisz egy ilyen biztosítás megkötése az egyik legfelelősségteljesebb döntés az életünk során. A nagyon egyszerű válasz erre a kérdésre az, hogy olyan védelemre és biztosításra van mindenkinek szüksége, ami az igényeit kielégíti. A kérdés már csak az, hogy ezek az igények, az életben adódó kockázatok, helyzetek fel lettek-e tárva? Azt gondolom, mindenki egyetért velem abban, ahogy nincs két egyforma lakás és nincs két egyforma ember sem, ebből adódik, hogy egy 1,5-2 órás beszélgetés után derül ki számomra, hogy annak a személynek, akivel beszélgetek mi a legfontosabb célja és milyen, kérdésesek azok, amikben én segíteni tudok neki.

gondoskodas_271

Józsa: Nagyon szélesek a lehetőségek?

Burai Tamás: Igen, szerencsére én egy olyan cégnél dolgozom ahol, több mint 10 fajta életbiztosítási termék van. Ez egyenesen következik abból, amit fentebb is említettem, nagyon örülök annak, hogy ennyi lehetőségem van, hisz így tudom a leginkább kiszolgálni az ügyfeleim igényeit. Ha csak egy termékünk lenne, az számomra nagy nehézségeket okozna, hisz egy valami van a tarsolyomba, ha az nem felel meg annak az embernek, akivel beszélgetek, akkor nem tudok mást tenni, minthogy tovább állok. Persze lehetne erőltetni, erőszakoskodni, hogy az majd milyen jó lesz neki, de ez az, amit én nem tudok megtenni. A társaság ahol dolgozom, hónapról-hónapra sulykolja a tanácsadókba az igény alapján történő értékesítést és én is ezt a szemléletet követem, minden egyes beszélgetésem során. Hisz azt az embert akarom a lehető legjobban kiszolgálni, aki velem szemben ül, és bizalmasan oszt meg velem információkat az életéről.

Józsa: Be tudod mutatni a termékeket és a közöttük lévő különbségeket?

Burai Tamás: Még mielőtt a termékekbe és a közöttük lévő különbségeket néznénk meg, nagyon fontosnak tartom ismertetni, hogy hogyan is épülnek fel az életbiztosítások. Minden általam kötött életbiztosítást két részre szoktam bontani, a biztosítási összeg az, ami arról szól, hogy mit hagy maga mögött az ember, ha megtörténik a tragédia. Ez az, ami kifejezetten a hozzátartozókról való gondoskodásról szól. A másik része a biztosításnak, a kiegészítők, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy, akiről a szerződés szól az élete során valamilyen betegség, műtét, rokkanás megtörténik akkor arra is fel legyen készülve, az így keletkező extra költségek ne őt terheljék, hanem a biztosítót!

Biztos sok józsai lakos ismeri és rendelkezik is, megtakarításos életbiztosítással. Ezeknek a megoldásoknak az alapvető tulajdonsága az, hogy viszonylag alacsony védelem mellet, inkább hosszabb távú célokért, megtakarításként funkcionálnak. A befizetett havi díj egy része a biztosítás költsége, a másik része pedig minden hónapban befektetésre kerül, valamilyen portfólió alapján, vagy akár egy befektetési alapban kerül elhelyezésre. Ezek a biztosítások a leginkább arra jók, hogy a gyermekkel kapcsolatos jövőbeni kiadásokra már ideje korán elkezdjen valaki félretenni, természetesen úgy, hogy mellette azért kap egy védelmet is. Ha valaki nyugdíjas éveire szeretne félretenni, akkor is kiváló megoldás lehet és nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem szimpla megtakarításról beszélünk, hanem védelmet is kap az, aki ilyen terméket választ.

Józsa: Van más megoldás is?

Burai Tamás: Természetesen, hisz nagyon fontos dolog, hogy alapvetően biztosításról beszélünk, én magam is szeretem ezt hangsúlyozni, Isten ments, hogy a baj megtörténjen, de alapvetően arra akarjuk felkészíteni az embereket, hogy a bajban ott legyünk és segítsünk! Egyre inkább előtérbe kerülnek a kockázati életbiztosítások, amelyek arról szólnak, hogy nagyon komoly védelmet biztosítanak azoknak, akik a szerződésben szerepelnek. Itt a nagy védelem alatt, több tízmillió forintra gondolok. Ezekben a termékekben nincs megtakarítási rész, lejáratkor nem jár belőle pénz vissza, de baj esetén igazi segítséget tud nyújtani, ráadásul mivel nincs benne megtakarítási rész, költségként el lehet számolni azoknak, akiknek ez a lehetőségük megvan.

Józsa: A következő számban is lesz szó a biztosításról?

Burai Tamás: Igen, szeretném folytatni a sorozatot, a következő számban egy egyedülálló lehetőséget, szeretnék bemutatni. Ennek a megoldásnak, az a specialitása, hogy több millió forintos védelmet szerezhet úgy a biztosításban szereplő, hogy egészen pontosan azt az összeget kapja majd vissza, amit havonta befizetett, azaz hosszú évekig ingyen van biztosítva...

06-30-646-7881_327_327

Burai Tamás: 06/30-646-7881