Comenius találkozó a Lorántffyban

A Comenius Iskolák Közötti Együttműködés project első éves szakasza zárásaként május 2-án 3 spanyol pedagógus és 5 kisdiák érkezett iskolánkba.

spanyol1_450

A project munkacíme a nemzeti hagyományok ápolása, melynek kapcsán megismerkedtünk a spanyol és ciprusi partnereink téli, tavaszi ünnepkörével és hagyományaival, lehetőségünk adódott egy másik nemzethez, egy másik kultúrához közelebb kerülni és ők is betekintést nyerhettek gazdag nemzeti kultúránkba.

Iskolánkban kulturális bemutató keretében megcsodálták tanulóink néptánc és népzenei előadását, majd változatos, már félig elfeledett  népi játékokat próbálhattak ki a magyar és spanyol gyerekek.

spanyol2_450

Debrecen nevezetességeinek megtekintése után a Hortobágyi Nemzeti Park  változatos programjain vettek részt vendégeink. A kézműves foglalkozáson kipróbálták a nemezelést, a korongozást, majd a legnagyobb füves pusztán való kocsikázás után a hagyományos ínycsiklandozó magyar ételeket is megkóstolták.

A projectben résztvevő diákjaink gyakorolhatták az idegen nyelvet és a vendégek elutazása óta is tartják a kapcsolatot a spanyol gyerekekkel. Rájöttünk, hogy több minden köt össze minket, mint amennyi elválaszt, s reméljük a kialakult barátságok tovább szövődnek majd.

spanyol3_450

További képek a találkozóról megtekinthetők a Galériában vagy katt ide.