Lorántffy napok

A Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola a névadója előtt tisztelegve évről évre minden tavasszal megrendezi a Lorántffy napokat. Az intézményben megyeszékhelyünk általános iskolás diákjai népdaléneklésben, memoritermondásban és képi kifejezőkészségben mérték össze tehetségüket és felkészültségüket.

A gyerekek teljesítményét neves zsűri értékelte. A memoriterverseny zsűrielnöke Dánielfy Zsolt, a Csokonai Színház színművésze, Debrecen Megyei Jogú Város képviselő testületének tagja, a Kulturális Bizottság alelnöke volt.
A népdaléneklőket értékelők elnöki tisztségét  Dr Borosné Toplenszki Tímea, a Muzsikáló Egészség Alapítvány zenepedagógusa látta el.
Az idei tanévben április 24-én délelőtt tartották a debreceni gyerekeknek az évtizedes  hagyományra visszatekintő versenyt, ahol számos oktatási
intézmény képviseltette magát.

dscn8112_400_01

A Lorántffy napok nagy sikerű rendezvénye a Lorántffy gálaest. Az idei tanévben a kulturális bemutatón a második osztályosok Csoóri Sándor versei alapján készültek zenés táncos műsorral, a negyedikesek népi pünkösdölőt adtak elő. A hatodik osztályos
tanulók a Hófehérke és a hét törpe című mese humoros átiratát mutatták be, a végzős diákok pedig az Smesék - telefontos dolgaink című vidám összeállítással szórakoztatták a népes közönséget.
Sikerrel léptek fel a gálaesten a MEA Zeneiskola furulyásai, citerásai, népdalénekesei, valamint a Főnix Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncosai is. Az iskola énekkara spanyol és ciprusi dalcsokorrral készült a Lorántffy gálára abból az apropóból, hogy május elején spanyol diákok és pedagógusok látogatnak majd a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolába.


Radácsiné Gargya Csilla
szülői Munkaközösség vezetje