Támogatókat keresünk!

A debreceni Gönczy Pál Általános Iskola támogatásához kérjük szíves segítségüket.

g__nczy_p__l___ltal__nos_iskola_450_01

A Cetelem Bank a National Geographic magazinnal közösen meghirdette a Zöldsuli programot, melynek keretében az országban 12 általános iskola számára nyílik lehetőség, hogy iskolaudvaraikban zöldebb, élhetőbb környezetet alakítsanak ki.

  • A pályázaton nyertes iskolák egyenként 500.000 forint támogatásban részesülnek, melyet zöldfelületük bővítésére, faültetésre, parkosításra fordíthatnak.
  • A nyertesek közül 6 iskola online közönségszavazás keretében kerül kiválasztásra, míg a további nyertesekről a Program szakmai zsűrije dönt.

A Gönczy Pál Általános Iskola négy telephelyen neveli diákjait. A Deák Ferenc utcai egységünk környezetét is szeretnénk méltóvá tenni az Örökös ökoiskola és Madárbarát iskola címhez. Az udvar parkosításával, díszfák, díszcserjék mellett őshonos gyümölcsfákat, cserjéket telepítünk, melyek termése a gyerekeknek finom csemege. Kialakítunk egy magas zöldségágyást, ahol megismerkednek a zöldségtermesztés alapjaival, a megtermelt egészséges zöldségeket elfogyaszthatják. A parkosítás az esztétikai és élvezeti értékén túl a fenntarthatóságra nevelést és a gazdálkodói szemléletformálást is szolgálja.

Kérjük, szavazzon ránk, hogy tanulóink egészségesebb környezetben nőjenek fel! Szavazataikat 2013. április 19. és május 14. között a http://cetelemzoldsuli.hu/zoldsuli/iskolak oldalon tudják leadni. Nagyon köszönjük támogató együttműködésüket!

 "...Ki egyedül van vesztegel, közösen hegyeket hordunk el..." Keresztury Dezső

 A Gönczy Pál Általános Iskola közössége nevében
Tisztelettel:
Agárdiné Burger Angéla

Igazgató