"Kultúrházak éjjel-nappal"

A "Kultúrházak éjjel-nappal" programsorozat keretén belül több rendezvényt is tartottak a hét folyamán a Józsai Közösségi Házban. A farsangi felvonulásról és Scrapbook foglalkozásról külön cikkben írtunk. Most az interaktív tárlatvezetésbe és a "Felkötjük a farsag farkát" című kézműves játszóházba pillanthatnak be olvasóink.

Gy__ngy_Enik__1.jpg

A programsorozat részeként a január 18-tól látható Gyöngyökkel gyökereztél című kiállítás alkotójával, Gyöngy Enikővel ismerkedhettek meg interaktív tárlatvezetés keretén belül az általános iskolások február 8-án, reggel 10 órától. A képek megtekintése után megismerkedhettek a tűzzománc készítéséhez szükséges alapanyagokkal és az eszközökkel. Ezt követően pedig érzéseik, tapasztalataik megrajzolására, egy- egy kép továbbgondolására, nyílt lehetőségük.

Gy__ngy_Enik__2.jpg

Szombaton, február 9-én "Felkötjük a farsang farkát" címmel kézműves játszóházat tartottak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szigeti Ibolyával zajkeltő eszközöket készíthettek dióból, termésekből és papírból. A Debreceni Origami Kör tagjaival pedig ujjbábukat csinálhattak a résztvevők. Hajtogathattak bohócot és különböző állatkákat, mint cicát, nyuszit. Cseresnyés József üvegművessel kaleidoszkóp készítésére nyílt lehetőségük a gyerekeknek. Akik nagyon élvezték a délelőtti játszóházat, sok szép tárgy került ki a kezeik közül.

k__zm__ves1.jpg

k__zm__ves2.jpg