Galiba fesztiválon jártak a gönczysek is

A Debreceni Virágkarneválok történetében az idén először rendeztek Junior Virágkarneváli programot Galiba Gyermekfesztivál néven, augusztus 19-én délután, melyen a Gönczy is részt vett.

DSCF0420_resize.JPG

A Gönczy Pál Általános Iskola Rózsavölgyi Gyermekkert-Ökológiai Oktatóközpontjának kiskertészei, diákjai, és táncosai a Vesd bele magad! című kompozícióval vonultak fel. Hogy miért éppen ezzel? Mert a mozgalomban részt vevő iskolák és gyerekek a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségétől zöldség magvakat kaptak, amelyeket az iskolakertben és saját kertjükben vetettek el, népszerűsítve a természettel való szorosabb kapcsolatot, a saját magunk által termesztett zöldségek értékét.

DSCF0327_resize.JPG

Tóth Szabolcs és Tóth Fanni a névadója az országos 'Vesd bele magad' mozgalom kabala figurájának, akit Ré Palinak neveztek el. A felvonuláson a gönczys sort Ré Pali vezette, majd óriás zöldségekkel megrakott talicska következett a névadó diákokkal.

DSCF0398_resize.JPG

A többi kiskertész Márton libával együtt, a liliputi pónifogattal követte őket. Utánuk az iskola Csicsergő néptánc csoportjának táncosai lejtettek, messze hangzó, és mindenkit táncra perdítő élőzenével kísérve.

DSCF0435_resize.JPG