Református gyermekhét volt

Immár 3. alkalommal rendezett augusztusban nyári tábort a Debrecen-Józsai Református Egyházközség és a Józsai Reformátusokért Közhasznú Alapítvány.

A "Jézus is volt gyerek" nevű gyermekhetet augusztus 6. és 12. között rendezték meg alsójózsán. A Jézus életét bemutató táborban 53 gyermek vett részt.

t__bor.jpg

A reggelek a templomban kezdődtek vidám énekléssel, zenéléssel, amit a gyülekezet gyermekkarának vezetője tartott. A program - a tábor helyszínéül szolgáló - Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában folytatódott. Itt korosztályonként külön csoportokban zajló játékos foglalkozások segítettek a gyerekeknek megismerni a Biblia korát és elképzelni, hogy milyen lehetett a gyermek Jézus élete. Az óvodásoktól egészen az általános iskola felső tegozatáig gyűltek össze gyerekek, hogy együtt élvazzék a tábori hét nyújtotta programokat. A Rózsás Csárdában elfogyasztott ebéd utáni csendes pihenőkben minden nap egy-egy népmesét hallgattak meg a lurkók.

t__bor_2.jpg

Délutánonként pedig szabadtéri játékok, bábozás, különböző kézműves foglalkozások tették mozgalmassá az ötvenfőnyi gyereksereg életét. A sok mozgás és játék után jóízűen fogyasztották el a gyülekezet asszonyai és a szülők által hozott süteményeket és gyümölcsöket. Természetesen a kirándulás sem maradhatott el. Pénteken a zeleméri templomromhoz látogattak el a gyerekek. A hét a vasárnapi istentisztelettel zárult, melyen a gyermekek és szüleik vidám, oldott hangulatban együtt énekelték a héten tanult énekeket. Találkozzunk jövőre is!

Krekk Alexandra