Könyvajánló

Ezen a héten egy történelmi romantikus regényt ajánlunk felnőtt olcasóinknak. A gyerekeknek pedig Rosszcsont Peti legújabb kalandjait ajánljuk. A könyvek kölcsönözhetők a józsai könyvtárból.

Julie Garwood: Az ideális férfi

A történelmi romantikus regényeiről ismert amerikai szerzőnő erre az évre is teljesítette átlagosan évente megjelenő művei penzumát. Bármilyen félelemtől elviselhetetlen körülményeket teremt is új kötetében, a szerelem itt is utat tör magának. A fiatal és csinos Ellie Sullivan éppen befejezi rezidensi évét a kórház baleseti sebészetén, amikor egy parkban kocogva szemtanúja lesz egy titkos ügynök meggyilkolásának. Mivel ő az egyetlen, aki látta a lövöldözők arcát, és azonosíthatja a kegyetlen, modern kori Bonnie és Clyde párost, hirtelenjében egy nyomozás közepén találja magát. A vizsgálatot a kihívóan jóképű, higgadt és gyakorlatias Max Daniels vezeti. Bár a lány kétségtelenül vonzódik a férfihoz, az ügynök mégsem az az ideális férfi, akiről mindig is álmodott. Aztán húga esküvőjére szüleihez, a dél-karolinai Winston Fallsba kell utaznia, ahol Max váratlanul felbukkan. Látogatásának oka, hogy a tetteseket elfogták, és a lánynak tanúskodnia kellene. Az aggódó detektív a tárgyalásig védelmül szegődik Ellie mellé, s miközben golyók röpködnek körülöttük, nem sokáig kell várni, hogy kipattanjon közöttük a várva várt szikra.

ide__lis.jpg

Francesca Simon: Rosszcsont Peti és a zombivámpír

Újabb négy történettel folytatódik a Tony Ross rajzolta, komisz kölyökfigura, Rosszcsont Peti kalandjai. Peti egy istencsapása, amiről édesanyja tudna mesélni, de helyette megteszi Francesca Simon: az átok rossz fiúcska egyebek közt megírja minden idők legcsodásabb meséjét Szörnyű Szőrmók királyról, párviadalt vív az álnok séffel, Nyamnya Kajcsival, aki zöldségeket akar csempészni az iskolai menüsorba, majd egy Tébolyult tudós nevű játékban csellel megszerzi öccse, Rendes Ricsi zsebpénzét, végül az éjszakai múzeumlátogatáson leleplezi a félelmetes zombivámpírt! Az öreg betűs szöveg kezdő olvasóknak készült.

rosszcsont.jpg