Egészség hét volt Alsójózsán

A hagyományos közös egészség hetét tartotta április 23-a hetében a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola és az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda.

A két intézmény "óvodások - iskolások " futballmérkőzést rendezett, a kupát az idei alkalommal is az iskolások nyerték meg.

Nagy élményt okozott a gyerekeknek a Csodakutya Alapítvány terápiás négylábúinak a látogatása is.

eg__szs__ges___telek_k__stol__ja1.jpg

További képek a Galériában vagy katt ide.

Az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet a reformételek kóstolója program, ahol házi készítésű egészséges ételeket és italokat ízlelhettek az érdeklődők. A finom ételekről és a tálalásról a lelkes szülők és a két intézmény dolgozói gondoskodtak. Köszönet érte!

A toleranciára nevelés jegyében érzékenyítő programot szerveztek a Látássérültek Intézetének munkatársai, ahol a Lorántffy felső tagozatosai kipróbálták, személyesen megtapasztalták, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap a fogyatékkal élőknek.

A héten a szülőket is bevonták az egészség heti programokba, hiszen a diákokon kívül az ő számukra is tartottak drogprevenciós előadást Tabajdi Éva iskolapszichológus és Kovács Károly Drogambulanciai szakpszichológus vezetésével.

csal__di_vet__lked__2.jpg

A hét zárórendezvénye a játékos családi sportvetélkedő és a Sodexo séfjének Jenei Tamásnak a bemutatója volt. Itt a családok meggyőződhettek arról, hogy a gyermekétkeztetés fő célja az, hogy amellett, hogy az étrend tápanyagértéke és energiatartalma kellően szolgálja a diákok  fizikai és szellemi fejlődését, még ízletes is legyen.

Sodexo___telk__stol__3.jpg

További képek a Galériában vagy katt ide.

A rendezvény támogatói a Sodexo kft, az Árkádia Reklámkiadó Kft , a Nagyné és Fiai Tejbolt, a Szatmári ízek Kft, a Bonbon Cukrászda, valamint a Maranta Patika voltak.