Debreceni Nyelvi Nap

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ és a Debreceni Nyelviskola 2012. február 8-án Nyelvi Napot szervez, melynek középpontjában a nyelvvizsgák megismertetése áll.

 A helyszín a Megyei Könyvtár épülete, a programok délelőtt 9 órától este 18 óráig tartanak: reggel 9 órától a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mutatkozik be, ismertetve az ingyenes munkahelyi képzéseket, 10 órától pedig a nyelvtanuláshoz, nyelvoktatáshoz kötődő szakmai programok kezdődnek.

Rendezvényünk célja, hogy a nyelvvizsgák világára nagyobb rálátást biztosítsunk az érdeklődőknek. A programok során több mint tíz színvonalas és elismert nyelvvizsga központ mutatkozik be (LCCI, Zöld Út, ORIGÓ, DELF-DALF, Theolingua, Euroexam, Cambridge, DExam, ECL, CNAVT, IELTS), valamint ismert könyvkiadók (Oxford University Press, Hueber, Cambridge, Klett, Akadémiai Kiadó) is prezentálják a nyelvtanulást, nyelvvizsgázást segítő kiadványaikat. A nyelvvizsgaközpontok információs pultjuknál, valamint előadások és workshop-ok során mutatkozhatnak be, míg a kiadók az általános nyelvkönyvek és nyelvvizsgára felkészítő kiadványaik bemutatásával és értékesítésével tehetik teljesebbé a látogatók vizsgákról kapott képét. Akik a különlegesebb nyelvek iránt érdeklődnek, a délután folyamán finn és holland nyelvből bemutató órán vehetnek részt – amelyhez semmiféle előzetes tudás nem szükséges.

A programra a nyelvet tanulni és nyelvvizsgázni vágyó diákok és felnőttek mellett a városunkban és térségében tanító általános és középiskolai pedagógusokat, oktatókat is várjuk.

A rendezvény fővédnöke a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete. A rendezvényen való részvétel ingyenes. További információ a www.debreceninyelviskola.hu oldalon található.

plakat1_A2_20120208.jpg