Állatorvosi rendelõben jártak az alsójózsai ovisok

Az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda rendszeresen szervez kirándulásokat a gyerekeknek, ahol lehetőségük nyílik ismereteik bővítésére, így jutottak el a JózsaVet Kisállatorvosi Rendelőbe a Csiga csoport tagjai.

log__.jpg

Fontos a gyermekek természettel való megismertetése, ennek része az is, hogy a környezet megóvásán túl, mit tudunk még tenni a minket körülvevő állatok egészségének, épségének megóvása érdekében. A kicsik megnézhették, hogyan néz ki egy állatorvosi rendelő. Akik kedvenc cicájuk, kutyájuk gyógyítása kapcsán már jártak a rendelőben szüleikkel, ismerősként üdvözölték Dr. Gargya Sándor állatorvost.

DSCF1290_1_.JPG

A gyerekek, ahogy a páciensek is, a váróterembe érkeztek meg, ahol megbeszélték a doktor bácsival a kihelyezett jelzések és plakátok jelentését. A vizsgálóban az óvónénikkel és a doktorbácsival az állatok anatómiájáról, betegségeikről, és azok gyógyításáról folyt a diskurzus. Több kisgyermek is tanúbizonyságot tett, a korához képest kiemelkedő biológiai műveltségéről. Különböző eszközöket nézhettek meg, foghattak kezükbe (réslámpa, vénakanül, fecskendő, fonendoszkóp…). Amikor a reflexkalapács került előtérbe, a kicsik sorban álltak, hogy a doktorbácsi mindenkinek megnézze a reflexét, ezzel újabb tapasztalatot nyertek nem csak az állatokról, hanem saját testükkel kapcsolatban is. Nagy sikere volt a ló-, és kutyakoponyáknak, amelyeken játszva fedezhették fel az anatómiai képleteket. Megismerkedtek a gyerekek a diagnosztikai eszközökkel, mint a mikroszkóp, ultrahang, röntgen, és láttak röntgenfelvételt is.

DSCF1292_1_.JPG

Miután az óvónéni kérdésére, miszerint "Mire van szükség, ha egy állatnak olyan betegsége van, amit nem tudnak kizárólag gyógyszerekkel gyógyítani?", nagyon ügyesen azzal feleltek, hogy műtét, megnézhették a műtőt is. Itt megismerkedtek a sterilitás fogalmával, illetve, hogy miért is van erre szükség, megnézhették továbbá a műtőasztalt, altatógépet, és egyéb berendezéseket.

A tanulmányi kirándulás végén ajándékokkal, és kellemes tapasztalatokkal távoztak az ovisok, akik ezután átadták a helyüket a pácienseknek a JózsaVet Kisállatorvosi Rendelőben.

Társállatok teljes körű állategészségügyi ellátása Józsán, a JózsaVet Kisállatorvosi Rendelőben. Dr. Gargya Sándor: +3670/3294305, Józsa, Március 15. utca 70. www.jozsavet.hu.