Könyvajánló

Eheti könyvajánlónkban Jules Verne egyik regényét feldolgozó képregény füzetet ajánlunk az olvasók figyelmébe. A gyerekeknek pedig Bosnyák Viktória Ki van a zsebemben című mesekötetét. A könyvek kölcsönözhetők a Józsai Könyvtárból.

Jules Verne: A világ ura

A képregény füzet Jules Verne, a nagy elbeszélő egyik regényét, A világ urát dolgozza fel a műfaj adta keretek között. A klasszikus történet fő motívuma a repülés. A negatív főhős, Robur egy négyéltű - szárazföldön, levegőben, vízen és víz alatt járó - járművel, a "Rettegéssel" tartja rémületben az Amerikai Egyesült Államok lakóit. A zseniális konstruktőr nem pusztán egy technikai fejlődési irány vagy találmány megszállottja, hanem őrült gonoszsággal világuralomra tör. A washingtoni rendőrség felügyelőjére, John Strockra vár, hogy megfékezze az őrült feltaláló ámokfutását… A kiadvány alkotói a huszadik század eleji Egyesült Államokba helyezik, és a klasszikus "szuperhősös" képregények stílusában és modorában, az őrült zseni és a bátor amerikai férfi párbajaként mesélik el a történetet.

avil__g.jpg

Bosnyák Viktória: Ki van a zsebemben?

A Mantyusok című mese második kötete, - mely a 82. Ünnepi Könyvhétre jelent meg - ezúttal is a kutyává változni képes manók, az ún. mantyusok világában játszódik. Sok kisgyerek csak otthon tud beszélni és bárhol máshol fél megszólalni - mint például az előző kötet Tomija. Ezúttal, a második kötetben nem csak Dzseki manóval találkozunk, hanem ükunokáival, Mankával, Pannival és Matyival, na meg persze Vera tanító nénivel, akitől éppen a kutyává válás fortélyait tanulják az iskolában, hogy boldogabbá tehessék a barátok nélkül magányos Fannit. Vajon miért is dugdos a kislány rántott húst a dzsekijébe? Erre az osztálytársai is kíváncsiak, ám hiába kukucskálnak be a lány kabátzsebébe, nem látnak ott semmi különöset. Pedig valójában ott lakik Manka, aki barátokat akar szerezni Fanninak. Hogy hogyan, azt azonban csak ő tudja...

kivan.jpg