Elkészült a felsõjózsai református templom felújítása

Befejeződött a józsai református templomok és a felsőjózsai gyülekezeti ház felújítása. A munkálatokra a gyülekezet pályázaton nyert 51.360.060 forintot. Az alsójózsai templom már húsvétra elkészült. Augusztus végére a felsőjózsai templom és a gyülekezetei ház felújítása is befejeződött.

A templomokban a fűtés kialakítása, a toronysüveg fedése, a nyílászárók cseréje, a külső-belső vakolat felújítás és festése, a belső bútorzat felújítása lett elvégezve. A gyülekezeti házban a nyílászárók cseréjére, a külső belső vakolat felújítására és festésére illetve akadálymentes fürdőszoba kialakítására került sor. Mindhárom épület akadálymentesítése is megoldódott.

templom.jpg

A Debrecen-Józsai Református Egyházközség a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a vidéki települések megújítására és fejlesztésére igénybe vehető támogatásról szóló 145/2009.(XI.6.) FVM rendelet alapján nyert támogatást. A gyülekezet 2010 januárjában nyújtotta be a pályázatot a „Debrecen-Józsai református templomok külső-belső felújítására és komfortosítása és a közösségi ház külső felújítására” címmel. A munka az európai Mezőgazdasági Garancia Alap és a Magyar Köztársaság támogatásával készült el.

Ezúton is szeretném megköszönni a Presbitérium nevében mindazoknak a segítségét, akik munkájukkal, imádságukkal, adományukkal, lehetőségeikkel hozzájárultak a felújítás elvégzéséhez, valamint a kivitelező Humán-Ép Kft. lelkiismeretes és pontos munkáját.

Gacsályi Zsolt lelkipásztor

Még több kép a galériában, vagy katt ide.