Könyvajánló

Eheti könyvajánlónkban a mexikói konyha több mint 100 fontos receptjét tartalmazó kötetet ajánlunk a főzőcskézni szerető olvasók figyelmébe. Tizenéveseknek ajánljuk a másik könyvet, mely a tizenegy éves Viola Rossini nagy álmáról szól. A könyvek kölcsönözhetők a Józsai Könyvtárból.

Mexikói konyha: több mint 100 fontos recept

A nemzetközi konyhaművészet palettáján egyéni színt képvisel a mexikói konyha a maga egyedi hozzávalóival, különleges fűszereivel. Most mi is kipróbálhatunk ezek közül száztizenkét igazi mexikói fogást. A kisméretű szakácskönyvben szereplő receptek segítségével akár teljes menüsorokat is összeállíthatunk, hisz a választékban szerepelnek előételek, falatkák és levesek, főfogásként feltálalható húsos, halas, zöldséges és tenger gyümölcseiből készíthető finomságok, valamint - az édesszájúak örömére - sütemények és egyéb desszertféleségek. A színes fotókkal illusztrált kötetet az eligazodást segítő receptmutató zárja.

mexik__.jpg

Aurora Marsotto: Álom lábujjhegyen

A Művészképző nemzetközi hírű iskola, ahova világszínvonalú ének-, zene- és táncoktatása miatt évente gyerekek százai próbálnak felvételt nyerni. Köztük van a tizenegy éves Viola Rossini is, akinek pici kora óta az az álma, hogy balerina legyen. Vele tart a legjobb barátnője, Sylvia is, aki azonban ének szakra jelentkezik. A felvételi jóval nehezebb, mint gondolták, ráadásul - Viola nagy bánatára - nem egy kislányt lát, akik ügyesebbek, hajlékonyabbak nála. Mégis, ha már évek óta erre készült, kitartóan végigcsinálja a többfordulós próbatételt. Szorgalmának meg is lesz a jutalma, mert hamarosan kiderül, hogy nyolc másik balettnövendék - Didí, Jennifer, Alex, Nicky és a többiek - társaságában beköltözhet az iskola kollégiumába, és megkezdheti tanulmányait a Művészképző falain belül.

balett.jpg