Köszönet a polgárõröknek

Június 17-én ismeretlen elkövetők elloptak tőlem kettő darab gázpalackot, egy hosszabbítót és egy disznóperzselőt, amik a DPE polgárőreinek köszönhetően visszakerültek hozzám, amiért ezúton szeretnék köszönetet mondani.

A DPE (Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért) elnökét, Őri Krisztiánt telefonon felhívtam június 22-én, hogy van-e információja hasonló eszközökről. Az elnök úr elmondta, hogy a DPE tagjai tetten értek két fő elkövetőt egy hasonló ügyben 2011. 06. 17-én éjszaka, és a náluk lévő eltulajdonított dolgokat átadták a rendőrségnek. A tájékoztatás után egyből hívtam a rendőrséget, akik nagy örömömre elmondták, hogy az összes ellopott eszközöm náluk van lefoglalva. A lopási károm 30.000 Ft volt, de a polgárőröknek köszönhetően minden eszközöm meg lett.

Ezúton szeretném köszönetemet és hálámat kifejezni a polgárőröknek, akik áldozatos munkájukkal megvédték vagyontárgyaimat, így lelki sérelmeimen kívül, anyagi károm nem keletkezett.

Végezetül a megtörtént eseményen keresztül én is ráébredtem, hogy milyen fontos a polgárőr szolgálat, és jó magam is kértem még aznap felvételemet a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért Lovas Tagozatának tagjai közé, és arra biztatok másokat is, hogy jelentkezzenek polgárőrnek.

Debrecen, 2011. június 24.

Tisztelettel: id. Máté István, Debrecen-Józsa, Nagyszentgyörgy utcai lakos

polg__r__rs__g_250.jpg
Képünk illusztráció.