Könyvajánló

Eheti könyvajánlónkban gyermek olvasóinknak Indiai népmeséket ajánlunk. Felnőtt olvasóinknak pedig Alan Glynn: Csúcshatás című könyvét ajánljuk, melyből film is készült. A könyvek kölcsönözhetők a Józsai Könyvtárból.

Indiai népmesék

Az olasz Giunti Editore könyvkiadó 2004-ben megjelent meseválogatása Maddalena Arcangeli látványos akvarelljei kíséretében hét mesét ad közre a csodálatos indiai folklórkincsből. Csalafinta és felsült, emberi tulajdonságokat megszemélyesítő állatok, magukat bajba keverő varázslótanoncok vagy épp apjukat megmentő és királyságra jutó hercegek a hősei az örök emberi igazságokat rejtő, tanulságos történeteknek, melyek jó szívvel ajánlhatók a hat-nyolc éves gyermekolvasóknak.

indiai.jpg

Alan Glynn: Csúcshatás

Az értelmiségi sorsok közül az egyik legkeservesebb az állástalan, senkinek sem kellő íróké. Eddie Spinola is egy a sok-sok meg nem értett "zseni" közül - bár régebben viszonylag jól éldegélt szövegíróként, hosszú ideje nyűglődik megbízások nélkül. Nem csoda, hogy kapva kap az alkalmon, amikor egy régi ismerőse egy még teszteletlen, de roppant ígéretes szert, az MDT-48-at ajánlja neki kipróbálásra: a tabletta nem kevesebbet garantál, mint önmagunk szuper-verzióját, meglevő és lappangó képességeink szinte hihetetlen felfokozását. Eddie habozás nélkül magához veszi a pirulákat, és az eredmény olyan látványos, hogy szinte maga sem hiszi el: agysejtjei valósággal dübörögnek, és nemcsak írói kvalitási sokszorozódnak meg, de gyakorlatilag minden lehetséges módon kiemelkedővé válik. Eddie váratlan szerencséjének köszönhetően ipari mennyiséghez jut a tablettából, s mire észbe kap, már a felső tízezerben találja magát. Csakhogy az MDT-48-ért komoly árat kell fizetnie minden értelemben: az egyre erősebben jelentkező, brutális mellékhatások mellett olyanok célkeresztjébe is kerül, akiknek semmi sem drága egy effajta szer megszerzéséért... A most könyv alakban megjelenő, fordulatos thrillerből film is készült - ez a hazai mozik április elején mutatják be.

cs__cshat__s.jpg