Berkenye utcaiak fórumán történt

Január 31-én lakossági fórumot szerveztek a Berkenye utcai lakók. A Berkenye utca aszfaltozásáról már döntés is született tavaly, de még mai napig nem történt meg az aszfaltozás. Szűcsné Hegedűs Mónika, a fórum szervezője foglalta össze az egyeztetésen történteket.

A fórum megszervezését azért vetettem fel Balázs Ákosnak, mert már elviselhetetlen az utca állapota egy kisebb eső után is, nem beszélve a hóolvadás utáni állapotokról. Száraz időben pedig a lyukakat keserves kerülgetni, de lehetne ezt még hosszabban taglalni, mert ezeken kívül okoz egyéb bosszúságot is. Rajtam kívül lakik még itt kb. 40 család, akiknek biztosan van valami negatív élményük, akárcsak nekem. A sok év alatt, amik közben folyamatos ígéreteket kaptunk az aszfaltozásról, sosem történt semmi, sokan sokfélét ígértek, állítottak.

berkenye.jpg

A fórum kezdeményezése egy részemről első és utolsó próbálkozás volt, hogy összehozzuk a lakókat az illetékesekkel. Azt szerencsés dolognak tartom, hogy Balázs Ákos képviselőnk nem csak Varga László városfejlesztési főosztályvezető urat, hanem Racsmány Gyula vagyonkezelési osztályvezető urat is elhívta, így azt gondolom, teljes mértékben sikerült körüljárnunk a témát, hogy mi, és miért történt az évek alatt. Február 17-én lesz a Közgyűlés, amit közbeszerzési eljárás követ majd (mindeközben tisztázni kell még az úttal kapcsolatos tulajdonjogviszonyokat, mivel e téren is akadályoztatva vagyunk), amin remélhetőleg utcánk teljes megépülése pozitív elbírálást kap, és Varga László úr nagyon optimista kijelentése szerint, tavasszal már kezdődhetnek a munkálatok. Akkor mondhatom sikeresnek a fórumot, ha ez valóban megvalósul, addig sajnos csak bizakodhatunk, ahogyan minden évben.

sokan.jpg

Jó lenne már pontot tenni a végére, mert ahogy látták is a meghívott urak, az utca 99%-a megjelent, itt mindenkinek fontos hogy történjen már valami, és tisztán lássuk mik voltak és mik az akadályok. De a fő cél az, hogy legyen végre aszfalt az utca elejétől a végéig, s ne 50 majd 200 méteren.