"Kedvencem legyen a kedvenced!" - 3. rész

Könyvajánló sorozatunkban ezen a héten Berta Lívia, a Gönczy Pál Általános Iskola tanulójának ajánlását olvashatjuk.

Geronimo Stilton: A smaragdszem titka

A Geronimo Stilton sorozat az olaszok fantáziáját és kreativitását dicséri:az Ediziona piemme kiadó megteremtette Geronimo Stiltont, az intellektuális úriegér alakját, és olyan mesevilágot hozott létre, amely – nem csak Olaszországban, de világszerte nagyon rövid idő alatt több millió gyerek és felnőtt szívét hódította meg. Geronimo Stilton történeteit ugyanis ez idáig 35 nyelvre fordították le a kiadás jogokat pedig 175 országban értékesítették.

BertaL__via_cikkhez.jpg

Hogy kicsoda Geronimo Stilton?

Be kell vallani elég szórakozott pacák akarom mondani pocok. Mindig egy kicsit a fellegekben jár… Egy kiadó vezetőjeként és főszerkesztőjeként dolgozik de az igazi szenvedélye az írás. Rágcsáliában, egér sziget fővárosában a könyvei mind a legjobbak! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak mint az edami és ízesebbek mint az érett parmezán. Igazán bajuszemelő történetek.

Most az egyik művéből szeretnék ízelítőt adni. Ez az egyik kedvencem.

Először is Geronimot szeretném bemutatni: Rágcsáliában született az Egérszigeten. Sok ideje a rágcsáló hírek főszerkesztője. Szabadidejében golfozik és 18. századi sajtokat gyűjt.

Az egész azzal kezdődött, hogy Tea talált a bolhapiacon, egy hihetetlen térképet pontosabban, egy kincses térképet. Tea azt akarta, hogy menjenek vele rokonai is. Benjamin, Geronimo kedvenc unokaöccse, Trappola, Geronimo másik unokaöccse valamint maga Geronimo is, aki Tea bátyja.

Hajóval útra keltek. Egy nem várt baleset során a hajó elsüllyedt. De szerencsére ők megmenekültek. Egy szigeten kötöttek ki. Úgy érezték, hogy a kincses szigeten vannak. Csak kutattak, kutattak és kutattak, de nem találtak semmit. Repülővel elindultak haza. Hogy mi történt ezután, és hogy mi lett a titokzatos kinccsel? Olvassátok el a könyvet és megtudjátok.

107377_1a.jpg