Könyvajánló

Ismét két könyvre hívjuk fel az olvasóink figyelmét, ezen a héten is. Az első könyv egy könnyedebb romantikus olvasmány, amelyet elsősorban a hölgyek figyelmébe ajánljuk. A második könyvben a gyerekek megismerhetik a világ mitikus lényeinek legendáit és rejtélyeit csodás tényeken és lenyűgöző történeteken keresztül.

Susan Wiggs: Nagy levegőt!

A tanárból lett amerikai írónő regényének hősnője Sarah Moon képregényrajzoló, aki népszerű sorozatában életének eseményeit, szereplőit jeleníti meg, sőt Shirl néven önmagát is. Új rajzsorozatának címe: Nagy levegőt! A chicagói fiatalasszony komoly magánéleti problémákkal küzd: mesterséges megtermékenyítésen esett át, emellett szembe kell néznie házasságának csődjével és az azt követő társtalansággal is. A gyerekkora mesés, tengerparti színhelyére visszatérő Sarah azonban "nagy levegőt" véve igyekszik talpon maradni. A hűtlen Jack Dalyvel bonyolított válási procedúra kellős közepén megtudja, hogy az addig sorra sikertelen lombikbébi-próbálkozások után most ikrek születését várhatja. A többnyire anyagi érdekektől vezérelt volt férj után pedig felbukkan az egykori iskolatárs, az időközben megállapodott, valaha "rossz fiú", Will, a város nemes lelkű lánglovagja

leveg__t.jpg

John Malam: Szörnyek, manók, sárkányok és óriások nagykönyve

Évezredek óta manók, tündérek, sárkányok, szörnyek és óriások népesítik be a meséket és a legendákat a világon mindenütt. Miért nem szabad összetakarítanunk a kiömlött tejet? Miért inkább a kopp-koboldokat válasszuk a koboldok helyet? Kik azok a tündérhamisítók? Milyen a tündérek naptára? Melyik madár képes elrabolni egy elefántot is? Kik Shrek, az ismert filmhős rokonai? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ jelen nagykönyvből. A gazdagon illusztrált, nagy méretű album bevezet a legendás lények négy nagyobb csoportja: a manók és tündérfélék, a szörnyek, az óriások és a sárkányok világába. A történész és régész szerző a tőle megszokott olvasmányos stílusban ismerteti meg az ifjú olvasóval a fontosabb legendákat a világ minden tájáról Norvégiától Dél-Amerikán át Kínáig, a történetek mellett humoros, kézikönyvszerű betétekkel, amelyek valóságosként mutatják be a csodás lényeket. A gyerekek megtudhatják a könyvből a mítoszok keletkezési helyeit, a lényekhez kapcsolódó hiedelmeket és csodálatos tulajdonságaikat, és ezen kívül megismerhetnek számtalan valóságos földrajzi és történelmi érdekességet. Az elsősorban gyermekkönyvtárak számára ajánlható színes képeskönyv végén szómagyarázat, valamint név- és tárgymutató található.

sz__rnyek.jpg