Hírek

Ragyogó nap, ragyogó élményekkel

Piknikhangulat, vásári forgatag, zene, tánc, szórakozás és családi programok - mindezt egy helyen kínálta a 30. Józsai Szüreti Nap október 12-én.

Debrecen polgármestere bemutatta az új városvezetést

Papp László munkáját négy alpolgármester segíti az új ciklusban, köztük Balázs Ákos, aki városüzemeltetésért és a környezetvédelemért felel majd.

A Fidesz jelöltjei nyertek

Vasárnap dr. Papp László lett újabb 5 évre Debrecen polgármestere, a józsai választókörzetekben Balázs Ákos és Majer Tamás lettek képviselők. Íme az eredmények:

Az élet első pillanatai - öröklétbe írva

"A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség."

Október 14. – a Felnőttképzés napja

A józsai Nyitott Tanulási Központba tekinthetnek be - akár egy órára is – akik ellátogatnak a Józsai Közösségi Házba e napon.

Útlezárás a Józsaparkban

Október 12-én, a Józsai Szüreti Nap zavartalan lebonyolítása miatt a Józsapark mögötti szervizút az épület teljes hosszában lezárásra kerül 8-18 óra között.

7 személyest, de milyet?

Július elsején életbe lépett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program. Emiatt megnövekedett a kereslet az ilyen paraméterekkel rendelkező új autók iránt, így sokszor várni kell a kiszemelt járműre.

Barkácsoló

Ugye, milyen kellemetlen, amikor nincs elég hely az íróasztalodon a tanuláshoz?

Milyen volt régen az iskola?

Szeptember 1-én becsengettek, és elkezdődött az iskola. De tudjátok-e, hogy honnan ered az a hagyomány, hogy nyáron nincs tanítás az iskolákban?

Józsáról Párizson át Japánig...

A még csak 26 éves józsai fiatalember nem mindennapi karriert jár be, megmutatva, hogy ha valaki elkötelezett és kitartó, bárhová eljuthat.

Józsai Családi Magazin ősz

Az elmúlt hétvégén jelent meg ez az időszaki kiadvány, melynek cikkei oldalunkra is kikerülnek a napokban.

30 évesek ma!

Ma 30 éve, 1989. október 10-én indult el a shotokan karate edzés Alsó-Józsán, az akkor még Józsakert Utcai (ma Lorántffy Zsuzsanna) Általános Iskola kis tornaszobájában.

Rákóczi Ferenc - a második

A Rákóczi-emlékév keretében második alkalommal gyűlt össze a hallgatóság a Józsai Közösségi Házban, hogy megemlékezzen a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharcról.

Játékosan ünnepelték a zene világnapját

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület megmutatta, hogy nemcsak énekelni és táncolni szeretnek, otthon vannak a zenetörténetben is.

Komposztálási kisokos

Útmutatónkban tanácsokat adunk a nemrég kiosztott házi komposztálók használatához.

Ügyvéd válaszol – Öröklési kérdések

Rovatunkban ezúttal három olvasói levélben feltett kérdésre válaszol szakértőnk, Lukácsné Dr. Patakvölgyi Piroska ügyvédnő.

Új borok, új pincészetek a Borhálóban

Megérkeztek boltunkba az első 2019-es borok.

Íme a program

Elkészült a Szüreti Nap részletes programját tartalmazó plakát.

Megjelent az októberi Józsa

Az elmúlt hétvégén került a postaládákba a Józsa Magazin októberi száma.

Állati dolgok - A kedvencem is lehet allergiás? 1. rész

Nem az ember az egyetlen, akinek meg kell küzdenie az allergia gyötrelmeivel. A házi kedvencek is szenvedhetnek allergiától. Erről szóló cikkünk első részét olvashatják mostani számunkban a Józsavet Kisállatorvosi ...

Kibővített árukínálattal várják a józsaiakat

A Józsapark emeletén lévő – már több mint 10 éve működődő – Gyógyászati Segédeszköz Szaküzletben egyre több dolgot meg lehet találni, és októbertől már a hét minden napján állnak a vásárlók rendelkezésére.

Élményszerző közösségi aktivitások a Gönczy hét keretében

Az idei tanévben nagyon hamar, szeptember 3. hetében 16-20-a között rendeztük meg a Gönczy-hét programsorozatot azzal a céllal, hogy segítsük a közösségformálást, fejlesszük az együtt dolgozás képességét az osztályokon ...

Klubnapot tartottak

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület 2019. szeptember 30.-án „Mozogj az egészségedért” klubnapot tartott.

Megállót hagynak ki a józsai buszok

Egy hétig tart a kellemetlenség - tájékoztatta lapunkat a DKV Zrt.

A Gát utca is megújult

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjában egy újabb utca korszerűsítése készült el a napokban.

Több utcában korszerűsítik a közvilágítást

Közvilágítási hálózat bővítésére minden évben fordít forrást az önkormányzat, idén 127 új lámpatesttel bővül a hálózat, ebből Józsára is jut – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Ülésezett a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsa

A 2011-ben – az országban az elsők között- létrejött tanács szakmai, társadalmi, gazdasági partnerek széleskörű összefogásával és együttműködésével igyekszik támogatni az Akkreditált Kiváló Tehetségpontként és Európai ...

Fejlesztés játékosan

Nyílt napot tartottak szeptember 21-én délelőtt a Gyermekek Háza Fejlesztőközpontban.

Gyaloglás az egészségünkért

Októberben rendezik a Világ Gyalogló (hó)Nap programsorozatát, amellyel a sportolást, az egészséges életmódot kívánják népszerűsíteni. Józsán 5 alkalommal szerveznek gyalogtúrákat a sportolni vágyó érdeklődőknek ebben ...

Felvették az értéktárba

Még több értéket őrizhetünk meg Debrecenben és megyénkben a jövő generációinak, ebből kettő józsai.

Több mint 900 db házi komposztálót osztottak ki Józsán

Szeptember elején egyszerű, papírkímélő környezetbarát elektronikus formában megtett regisztrációt követően több mint 900 józsai háztartás igényelt házi komposztálót, melyet Balázs Ákos képviselő adott át az igénylőknek ...

FELHÍVÁS - kisállat börze és vásár valamint galambkiállítás

A V-37 Debreceni Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete kisállat börzét és vásárt rendez, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt, tenyésztőt és látogatót 2019. október 12-én 9 órától. Helyszíne: Debrecen-Józsa, ...

FELHÍVÁS - Józsai Kertbarátkör felhívása a Szüreti Napra

A Józsai Közösségi Ház és a Józsai Kertbarát Kör közös szervezésében a 30. Józsai Szüreti Nap rendezvényéhez kapcsolódva idén is megrendezi a termények és termékek bemutatóját.

FELHÍVÁS - Szüreti Napi Nyúlfőző verseny

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves nevezőt, közösséget, munkahelyi-, baráti társaságot, civil szervezetet, akik szeretnének nevezni a 30. JÓZSAI SZÜRETI NAP keretében megrendezendő 16. NYÚLFŐZŐ VERSENY-re.

FELHÍVÁS - Szüreti Napi Süteményverseny

A 30. Józsai Szüreti Nap keretén belül a DMK Józsai Közösségi Háza és a Józsai Település és Közösségfejlesztő Egyesület meghirdeti a III. SÜTEMÉNYVERSENY-t.

FELHÍVÁS - Józsai Szüreti Focikupa

A 30. Józsai Szüreti Nap keretében Felnőtt Kispályás labdarúgó tornát hirdetünk 2019. október 12-én (szombat) 16 órától a Józsai Grundon.

100. születésnap

Gergely Józsefné, Cseppentő Margitot, 100. születésnapja alkalmából - melyet szeptember 29-én ünnepelt - szeretettel köszönti az egész családja!

„Józsai pódium” - Csinszka előadás

A Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házában október 21-én, 19 órai kezdettel Józsai Pódium sorozat veszi kezdetét, melynek célja a színházi sokszínűség bemutatása a művészetszerető közönség számára.

Katonadalok fesztiválja

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület Dalkörével 2019. szeptember 19-én Debrecenben a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban megtartott XIII. KATONADALOK FESZTIVÁLJA rendezvényen vett részt.

Fördős doktor úr lehet a nemzet háziorvosa

Október ötödikéig lehet szavazni a józsai háziorvosra és csapatára.

Meglátni és megszeretni...

Majer Tamás - aki a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes többszörös díjnyertes tánckarvezetője - is fellép az október 12-én megrendezésre kerülő Józsai Szüreti Napon. Vele beszélgettünk, róla és Józsáról.

19 érmet hoztak haza Szerencsről!

Debütált a DEAC Karate Utánpótlás Szakosztálya a Szerencsi Karate OB-én!

Debrecen a mi kertünk - lombgyűjtő zsákot kaptak a józsaiak

Szeptember 24-én, kedden 17 órakor Balázs Ákos önkormányzati képviselő lombgyűjtő zsákokat osztott a józsai lakosok részére, a Józsai Közösségi Központban.

915-en igényeltek komposztáló edényt

A héten osztják ki a komposztáló edényeket a józsaiaknak, mindenki kapott értesítést, és az abban lévő időpontban veheti át az edényt, a Gönczy Pál utca 101. szám alatt, a Józsa Grund Sportparknál.