Hírek

Józsai alkotók műveiből nyílik kiállítás

A DMK Józsai Közösségi Házában, a Cselekvő Közösségek program keretében a helyi hivatásos és amatőr képzőművészeket mutatja be a február 24-én nyíló tárlat.

"Két tucat karate érem"

Hajdúnánáson megrendezésre került a X. Hódos Imre Kupa, melynek keretében 26 csapat 256 versenyző mérte össze tudását kata (formagyakorlat) és kumite (küzdőgyakorlat) versenyszámokban 2020. február 15-én.

Tehetségklub programjai

A Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanács támogatásával Tehetségklubot hoz létre az iskola, azzal a céllal, hogy a tehetséggondozás iránt érdeklődő, azt segíteni szándékozó felnőttek tevékenységét összefogva segítse a ...

Szerdán elkezdik a debreceni Dósa nádor tér megújítását

Szerethető, fiatalos, új közösségi teret szeretnénk létrehozni - mondta Balázs Ákos alpolgármester, aki tájékoztatást adott arról, hogyan közlekedhetünk a téren az elkövetkező időszakban.

Februári programok a Józsaházban

Az Alsó-Józsán lévő Józsaházban az alábbi programok, szolgáltatások érhetőek el.

Most érdemes elővenni a fényképalbumokat!

Régi fotókat, józsai eseményekhez köthető dokumentumokat gyűjt a józsai könyvtár.

Gondozzuk együtt iskolakertünket!

A Gönczy iskola is csatlakozott az európai iskolakertek közös projektjéhez. Az idei tanévben a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola Európa legnagyobb oktatási közösségi portálján, az eTwinning felületen keresztül ...

Józsai Imanapok

A Józsai történelmi Egyházak elnökségei szeretettel meghívják Önt és hozzátartozóit a Józsai Imanapok alkalmaira:

Könyvajánló

Két könyvet mutatunk be, melyek kölcsönözhetők a józsai könyvtárból.

Józsai farsang

Február 22-én vár mindenkit a Józsai Közösségi Ház: farsangi népszokások, kézműveskedés, kiszebábégetés és végül bál zárja a napot.

Igazságszolgáltatás a bíró szemével

A mosolygó bíró címmel előadássorozat indul a Józsai Közösségi Házban az igazságszolgáltatás legfőbb kérdéseiről.

Figyelem! Gallyazási értesítés!

Február 4. és február 12. között Józsa település teljes területén gallyazást végeznek az E-ON megbízásából, és ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást szeretné közzé tenni a kivitelező.

Bőrművesség és csuhéfonás volt a téma

A hagyományőrző klub januári foglalkozásán a Hutkai házaspár volt a Józsai Közösségi Ház vendége.

Színházban jártak

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület tagjai szerdán este 19 órától Debrecenben a Csokonai Színház előadásában láthatták a Magyar Kutúra Napja - Éljen a Szerelem című előadást.

Vörösek és fehérek versenye

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a józsai borok versenyét vörös és fehér kategóriában a Józsai Kertbarát Kör szervezésében.

"A kultúra a világ működéséről szóló közös tudás"

Több programmal is megemlékeztek a magyar kultúra napjáról Józsán.

Megnyílt a Józsaház

Új teret nyitottunk Józsán, amellyel lehetőséget kívánunk teremteni mindenkinek - egyéneknek, családoknak, közösségeknek - a kapcsolatteremtésére, az együttműködésre, a hagyományőrzésre, az értékteremtésre és a tudásuk ...

Generációk Tudásáért

Bemutatkozik a Generációk Tudásáért Egyesület, mely februárban is több érdekes programot szervez.

Ismerkedés a Kerekerdő Óvodával

Kedves Leendő Kerekerdei Óvodások: szeretettel várunk benneteket 2020. január 30-án 9:30-tól az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában egy vidám, játékos délelőttre, ahol ahol Ti, és szüleitek megismerkedhettek óvodánkkal.

Visszatekintő: Adventi mozaik a Gönczy suliból

Az advent iskolai életünk egyik legszebb, ugyanakkor a legtöbb kihívást jelentő időszaka. Miért is? …, mert szeretnénk megmutatni a tehetségünket, szeretnénk felhőtlenül kikapcsolódni, együtt ünnepelni, részei és ...

A ReményPONT Életmódklub programjai

2020. január 30-án csütörtöktől minden héten várja a ReményPONT Életmódklub a régi és új érdeklődőket csütörtökönként este 18:00 órától, a Józsai Közösségi Házban.

2020-ban is folytatódnak az ökumenikus imaórák Józsán

2020-ban is folytatódnak az ökumenikus taizéi imaórák Debrecen-Józsán a történelmi egyházak szervezésében. A hat alkalomból álló rendezvénysorozat 2. imaalkalma 2020. február 2-án lesz a Szent György-templomban.

A Józsai Közösségi Házban működő csoportok, közösségek

Megkaptuk az idei működő csoportok frissített listáját, íme:

Nyílt nap lesz a Gönczy oviban

Kedves Szülők, Leendő Óvodásaink: 2020. február 5-én óvodánk nyílt napot tart, ahol lehetőség adódik megismerkedni óvodánkkal, a gyermekek leendő óvodapedagógusaival, csoport szobáival, játékaival.

Átadták a Domokos Márton út első szakaszát

Elkészült az az út Debrecenben, mely a későbbiekben tehermentesítheti a Böszörményi utat, hiszen összekötötték az egyetemi innovációs parkot és a Balmazújvárosi utat. A Domokos Márton utat a későbbiekben tovább építik, ...

Új út épül az autópályától Józsa északi határán

A józsai közlekedési lehetőségekről, a 35-ös főút esetleges bővítéséről kérdezett a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén Mándi László önkormányzati képviselő, melyre Papp László polgármester válaszolt.